› SHEMO הקונדיטוריה - מתכונים

 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - עוגת הטארט

כשבא לי לפנק בקינוח טעים, לא מתוק מדי ורלוונטי לעונה אני חושב על טארט פירות אפוי - עם אגסים, שזיפים שזיפים או או משמשים. לא משנה איזה מהם תבחרו להכין - כולם נפלאים לערב חמים של קיץ.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - אנרגיה חיובית

ליד הקפה של אחר הצהריים, כנשנוש קל בין הארוחות או כחטיף בריא בתיק האוכל של הזאטוטים • חטיפי אנרגיה תוצרת בית, בקלי קלות ובטעמים נפלאים

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - אירוח מלוח

מזג האוויר מתחמם, ואיתו מגיע החשק לנשנוש קטן, קליל ולא מתוק, שאפשר גם לקחת החוצה בלי שיתקלקל. הבאתי תי לכם לכם ארבעה אר מתכונים כאלה, שמתאימים למבוגרים ולילדים, לאירוח, לצריכה ביתית או לקחת לעבודה. קל להכין, קל לשמור וטעים-טעים.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - כוח אדאם

השף - קונדיטור הצרפתי כריסטוף אדאם קפץ לבקר בארץ • ואתם מקבלים ממיקי שמו את המתכונים השווים שלמד ממנו, כריסטוף אדאם נחשב לאחד הקונדיטורים הגדולים בצרפת ובעולם בכלל.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - ביס מהקשת בענן

הן העוגיות הכי מרהיבות בסביבה, ללא ספק, ואין בהן טיפת גלוטן • מיקי שמו מכין איתכם מקרונים, צעד אחר צעד, ותאמינו לו - זה בכלל לא מסובך כמו שחשבתם. אני אוהב מאוד מקרונים. בהתחלה היינו מכינים את העוגיות הנפלאות האלה רק לקראת פסח, והן היו נעלמות מייד אחרי החג. עם הזמן הביקוש למקרונים רק הלך וגבר, וכיום מכינים את המקרונים כל ימות השנה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - בלדה לרולדה

שרלוט היא עוגה צרפתית מהירת הכנה, שמרכיבים די בקלות בתוך תבנית או בקערה עגולה שיש לכולנו בהישג יד. את העוגה בחרתי להביא לפניכם בשלוש גרסאות בעלות דרגות קושי שונות - מהמורכבת ועד לקלה. המכנה המשותף של שלושתן הוא הרולדה הלבנה, שבעזרתה בחרתי להרכיב שלוש עוגות שונות. המפתח להצלחת העוגות הוא לבנות אותן עם טעמים ומרקמים שונים, כדי לשדרג את החוויה בהמון הנאה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - אלף נשיקות

קינוח המרנג האוורירי קיבל את שמו, פבלובה, בהשראת חצאיתה האוורירית של רקדנית הבלט הרוסייה אנה פבלובה פבלובה, שסיימה את חייה בנסיבות טרגיות. עם השנים הפך הקינוח לבינלאומי, ובמרוצת השנים נהנתה הפבלובה מצורות הגשה מרובות - מסורתיות ומודרניות - וכולן משלבות מרקמים וטעמים שונים ומעניינים.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - 50 גוונים של לבן

כשאני מביט בעוגת גבינה אני מתמלא מבפנים בתחושה חגיגית שהיא חזקה ממני וקשה לי לשלוט בה. העוגה האצילית שצבעה הלבן, יפהפייה וכמובן מאוד טעימה. יש המון גרסאות לעוגת גבינה, אפויות או ללא אפייה, ועוגת הגבינה הקרה בשילוב פירות תמיד מרעננת, ויש לה מקום גם אחרי ארוחת החג הגדולה. היא קינוח מושלם לארוחה חלבית וטובה, היא לא כבדה מדי ותמיד משאירה לנו טעם של עוד.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - עלים זהובים

בימים האלה, לקראת חג השבועות, אנו מתחילים להיערך לארוחת החג - לחשוב על האירוח, לעבור על המתכונים משנים משנים קודמות, לעשות סדר ולהחליט מה להכין ומה לא. החלטתי לתת לכם שלושה מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים מאוד מבצק פילו או מבצק עלים, מתוקים ומלוחים שתמיד כיף שהם על שולחן החג.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - ד"ש מסברינה

אחד הקינוחים הפופולריים ביותר בעולם. בתחילת עבודתי בקונדיטוריה, בשנות התשעים, היתה הסברינה גדולה יותר, עמוסה יותר בקצפת ורוויה בסירופ סוכר שהיה עשיר בתמציות רום ווניל. בילדותי אהבתי מאוד לאכול את הקינוח הפופולרי הזה בקונדיטוריה בהדר-הכרמל שבחיפה, שהיתה מציגה את הסברינות במגש אלומיניום גבוה רווי בסירופ ששמר על הסברינות עסיסיות וארומטיות.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - חיתוך הזהב

חשבתי איך אפשר לגוון קצת בין העוגות למאפים, כי לפעמים אחרי החג מתחשק משהו מתוק אבל קטן יותר, משהו טעים ם אבל משמין פחות, נוח ונגיש ושלא מצריך הרבה מאמץ. ולכן בחרתי הפעם להתמקד בחיתוכיות, עוגיות שאני מאוד אוהב עם הקפה של הבוקר או כנשנוש, משהו קטן כדי לקבל אנרגיה וכוח להמשיך את היום. לעוגיות האלה מכנה משותף אחד והוא התחתית הפריכה שקל מאוד להכין, והיא מעניקה מרקם נעים וקרנצ'י בפה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - עוגות TO GO

את המתכונים השבוע בחרתי בהשראת האווירה של יום העצמאות, שבמרוצת השנים הפך מחג לאומי המאופיין במצעדים צעדים ובתהלוכות ובת ברחובות הערים הראשיות לחג של יציאה לפארקים ולטבע עם מנגלים עמוסים בכל טוב. מכיוון שלאחר כל האוכל הזה - בדרך כלל בשר - אנו רוצים קינוח שאינו כבד מדי ובדרך כלל גם לא חלבי, הבאתי לכם שלושה מתכונים קלי הכנה, של עוגות הנשמרות ואף משתבחות ביום שלמחרת.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - מנגינת החליל...

את הפלוטים, המאפים הארוכים והצרים שקיבלו את שמם בגלל דמיונם לחליל, גיליתי לראשונה בפאריס באחד הביקורים האחרונים שלי. ראיתי אותם במגוון רחב מאוד של טעמים - מתוק, מלוח, פיקנטי ועוד ... ועל בסיס סוגי קמחים שונים: קמח מלא, קמח כוסמין, קמח לבן ועוד. בחרתי להביא לכם שלושה סוגים של הפלוטים האהובים עלי באופן אישי, ואני מקווה מאוד שתיהנו מהטעמים כמו שאני נהניתי.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - תרבחו ותסעדו...

תשאלו עשרה יהודים יוצאי מרוקו למה חוגגים את המימונה ותקבלו עשר תשובות שונות. אומרים שזה מכיוון שמדובר ביום פטירת רבי משה בן מימון - הרמב"ם; יש סברה שהחג נועד לברך את הבית והמשפחה במזל, שזה בערבית "מימון;" אמרו שזה גם נגד עין הרע, או שזה יום טוב לזיווג ולפרנסה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - הא, לחמנייה!

חול המועד פסח הוא הזמן שבו אנחנו ממשיכים את השיגרה אבל גם רוצים להכין דברים מיוחדים וטעימים. החלטתי לעזור לכם ולהביא מתכון ללחמנייה של פסח, שיש בה רצון להמשיך את השיגרה ובו בזמן לעשות שימוש בחומרים כשרים לפסח - קמח מצה למשל. בנוסף, הבאתי שני מתכונים טובים וחגיגיים, שיתאימו לימי הפסח אך גם לאלה שיבואו אחריו.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - מתיקות אביבית!

"שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא" ואני מאוד אוהב את התקופה הזאת. כולם מתחדשים, מחדשים ונהנים ונהנים. עם ההתחדשות הגדולה של הטבע כיף להתחדש גם במטבח, ולנסות מתכונים חדשים. הבאתי לכם שלושה מתכונים המתאימים במיוחד לסיום ארוחת החג ולאירוח בימים שאחריה. מה שנשאר זה לי לאחל לעם ישראל חג פסח שמח וכשר.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - תשאירו מקום!

הפעם בחרתי להביא עבורכם ארבעה קינוחים, השונים זה מזה במהותם, בטעמם ובצבעיהם. לאחר סעודת החג ברור ברור לכולנו לכולנ שאת הקינוחים אנו רוצים קלילים ומרעננים כי אחרת נוותר ופשוט לא נגיע אליהם. לפניכם סלט פירות מרשים, קל להכנה ומאוד ארומטי, פנקוטה וניל עם פירות טרופיים בצורת מרמלדה, עוגת גבינה אפויה ומוס שוקולד אוורירי עם קציפת אספרסו קלה. חג שמח!

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - סליחה זה אישי!

תקופת האביב ממשמשת ובאה, וזה בדיוק הזמן להתחיל לעבוד על "הצרת היקפים." לכן בחרתי עבורכם הפעם עוגות עוגות קטנות ומטריפות שבעזרתן תוכלו לפאר את האירוח שלכם וכמובן להקנות לו אופי מושקע, איכותי ומתאים לעונה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - אמנות הגלגול

כשאנחנו רוצים עוגה קלילה שאינה רטובה מסירופ סוכר, שמזכירה נשכחות מהקונדיטוריות של שנות ה-70 ומהאסכולה האוסטרית-הונגרית אך עדיין מתאימה לטעמי התקופה העכשווית - עוגת הרולדה, הגלילה הקצפתית, היא פתרון נפלא, טעים ונוח להגשה בכל שעות היממה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - כיתת המן...

אין כמו תחפושות ומסיבות עליזות כדי לעורר את החורף לחיים • ואין כמו אוזני המן וסהרוני פרג נהדרים כדי לשדרג כל משלוח מנות ולאחל זה לזה, באופן הנעים ביותר, חג פורים שמח...

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - זה תמיד אהבה...

את יומו של הקדוש ולנטיין ציינו אתמול ברחבי העולם בפרחים, בשירים ובמתנות, וגם אצלנו היו כאלה שהצטרפו לחגיגה. באווירה השמחה הזו בחרתי להביא לכם שלושה מתכונים לקינוחים בצורת לב, על טהרת חומר הגלם הכי רומנטי - השוקולד.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - מדלן שלי מדלן...

עוגיות המדלן והפיננסייר הן העוגיות הצרפתיות הנפוצות והמסורתיות ביותר, והן נחשבות לעוגיות קלילות המתאימות ת ליד ספל התה או הקפה. טכניקות הכנתן הן זהות וניתן להכינן אף במעבד מזון.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - יש לנו פיצוח!

ט"ו בשבט, חג האילנות, הוא הזדמנות מצוינת ליהנות משפע פירות הארץ והיבול החקלאי. החלטתי להביא עבורכם רכם מהטעמים שפיארו את השולחן המשפחתי אצלנו בבית, ויאפשרו לכם ליהנות מטעמם של פירות ארצנו הנהדרים.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - קינוחים שיכורים

לקראת תחילתה של השנה האזרחית החדשה החלטתי להכין שלושה קינוחים שונים, במרקמים מגוונים ובטעמים טעמים מנוגדים מנו , שהמכנה המשותף לשלושתם הוא האלכוהול: בסירופ, בקרם או בציפוי. כבונוס הוספתי לכל קינוח שני מזלפים המכילים את סוג האלכוהול הרלוונטי.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - אין חגיגה בלי עוגה!

את העוגות שהבאתי לכם היום פגשתי במדינות שונות ברחבי אירופה. אני אישית מאוד אוהב אותן, מכיוון שהן חגיגיות, ויש בהן משחקי מרקמים נהדרים. רבים פוחדים להכין עוגות קרם, אבל האמת היא שדי פשוט להכין אותן, הן תמיד משאירות רושם גדול על האורחים וכיף לאכול מהן.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - תסתכל באקלר ובמה שבתוכו...

האקלרים אוהבים את המילוי שלהם, והוא אוהב אותם בחזרה • תוסיפו לזה ציפוי בצק פריך או שוקולד מריר ותתעלמו מכמה מושחת זה באמת!
אקלרים הם פחזניות מאורכות וממולאות בקרם. בדרך כלל בזמן אפיית האקלרים חלקם העליון נסדק ולכן ולכ מצפים אותם בציפויים שונים...

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - כוננות ספיגה

הפעם הבאתי לכם שני מתכונים: האחד לסופגניות קלאסיות והשני לסופגניות מהירות הכנה. את הציפויים אפשר להפוך בקלות למילויים - כל שצריך לעשות הוא לחמם פחות, כדי שהתערובת תהיה סמיכה ובמרקם של ריבה. את הציפוי והמילוי שלבו כיד הדמיון הטובה עליכם.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - התפוח הגדול!

די בצירוף המילים "עוגת תפוחים" כדי למלא את הגוף בציפייה דרוכה לקראת השילוב המתוק והטעים הזה. שימוש בתפוחים בעוגות הוא מנהג ותיק ומבורך ולא חסרות עוגות מסורתיות שיש בהן תפוחים...

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - מהדרום באהבה!

עם שוקולד, חלבה או ריבת תות, אין כמו סופגניות ואין כמו חנוכה שאוטוטו מגיע • לרגל המצב, מיקי שמו מפנה את הבמה לשלושה קונדיטורים מוכשרים מאשדוד, מאשקלון ומבאר שבע ולשלושה מתכוני סופגניות מעשה ידיהם • הכל כדי שיהיה כאן חמים, טעים וכמובן שקט!

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - עוגיות או לא להיות

אין כמו עוגיות - הן קטנות, טעימות ויפות לעין. אם תוסיפו אליהן כוס שתייה חמה, קיבלתם רגע מושלם שלם של של עונג ע חורפי. כל התענוג הסגרירי הזה רק מתעצם כשריח התנור מופץ בכל הבית בעת האפייה. בתיאבון!

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - גבינה לי חביבה

עוגת הגבינה הישראלית היא קונצנזוס. כולם אוהבים אותה, ומעטים יכולים לעמוד בפניה. אחראים לכך צבעה צבעה הלבן הלבן החגיגי וטעמה הנימוח, המתגלגל על הלשון. במילים אחרות, עוגת גבינה היא הקינוח המושלם לארוחה חלבית טובה...

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - גן של שושנים!

שף קונדיטור מיקי שמו מגיש - גן של שושנים, עוגיות מבצק שמנת מפתיעות במגוון מילויים, בצורה הקלאסית של שושנה פורחת • הפתרון הכי קל לעוגייה של אחר הצהריים עם הקפה, או כשהילדים חייבים משהו מתוק.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - בוקר של כיף!

רוגלעך שוקולד, דנישים או מעטפות וניל - מאפים שהם פינוק אמיתי. מיקי שמו מגלה את כל הסודות לבוקר פריך עם ניחוח אפייה משכר. מאפי הבוקר הם בעצם נקודת המפגש בין הקונדיטוריה למאפייה. מאפים קלילים, אווריריים, ממולאים ובדרך כלל מתוקים יותר מהקרואסונים.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - שתי קומות של עונג

בקומה הראשונה טארט מבצק פריך, ממולא בקרם נפלא. בקומה השנייה קרם מוקצף וקפוא, מצופה בשוקולד • עוגות אישיות ויפהפיות, עם מגוון מרקמים בכל ביס.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח

המאפים המלוחים מתאימים לכל ארוחה - למנה ראשונה, לבראנץ' או עם הקפה של אחר הצהריים, מיקי שמו מגיש מתכונים שמשלבים את נפלאות הבצק והגבינה.

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - חבושים ותמרים

חגי תשרי הם תקופה נפלאה, שבה בכל בית בישראל אפשר למצוא פירות שמאפיינים את העונה ואת מנהגי החג: רימונים, תמרים, חבושים ותפוחים. כמובן, כולם מאוד מתאימים לעוגות ולקינוחים, ולכן בחרתי עבורכם שלושה מתכונים נפלאים שיתאימו לאירוח...

לצפייה במתכון

 
 
שמו הקונדיטוריה  

SHEMO הקונדיטוריה - רגע לפני יום כיפור ובתום הצום

קצת אחרי התקיעה בשופר, עם כוס תה מתוק, מיקי שמו מביא לכם עוגה אחת של דבש ושני סוגי עוגיות של סבתא מטילדה בימים שבין כסה לעשור כבר מתכוננים אצלנו לארוחה המפסקת ולעוגיות שאחרי הצום. הבאתי לכם שני מתכונים לעוגיות האלה, שמתאימות מאוד לשבירת הצום

לצפייה במתכון

 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק