› SHEMO הקונדיטוריה - רגע לפני יום כיפור ובתום הצום

 
 
ביסקוצ'וס מלוחים
ביסקוצ'וס מלוחים
צילום: איתיאל ציון.
 
 
עוגיות סבתא מתוקות:
עוגיות סבתא מלוחות
צילום: איתיאל ציון.
 
 
עוגת דבש קלאסית:
עוגת דבש קלאסית
צילום: דן לב.
 
 

קצת אחרי התקיעה בשופר, עם כוס תה מתוק, מיקי שמו מביא לכם עוגה אחת של דבש ושני סוגי עוגיות של סבתא מטילדה בימים שבין כסה לעשור כבר מתכוננים אצלנו לארוחה המפסקת ולעוגיות שאחרי הצום. הבאתי לכם שני מתכונים לעוגיות האלה, שמתאימות מאוד לשבירת הצום אך גם לכל שאר ימות השנה, ועוגת דבש קלאסית, בלי חוכמות. גמר חתימה טובה.

ביסקוצ'וס מלוחים:

זו העוגייה שאני הכי אוהב לאכול לאחר הצום, לצד כוס תה עם נענע. אצל סבתא שלי העוגיות האלה היו במשך כל השנה על הארון, בתוך קערת מתכת מכוסה במגבת מטבח.

החומרים:

• 3 כוסות קמח (420 גרם)
• כפית מלח
• כפית גרגרי אניס (שטופים ומסוננים)
• 200 גרם חמאה (או מחמאה)
• 1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
• 1/2 כוס מים (100 מ"ל)

לציפוי:

• 1 ביצה
• כוס שומשום לבן

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את הקמח, המלח, אבקת האפייה וגרגרי האניס. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמן, מערבבים כ - 15 שניות, מוסיפים את המים ומערבבים עד לאחידות. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מוציאים את הבצק מן המקרר ויוצרים גליל ארוך בקוטר שלושה ס"מ. חותכים מן הגליל כ - 70 יחידות, בעובי כס"מ כל אחת. מגלגלים כל יחידה לגליל ומחברים את הקצוות. טובלים כל גלגל בביצה טרופה ומייד אחר כך בשומשום לבן, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב - 170 מעלות כ - 35 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.

עוגיות סבתא מתוקות:

עוגיות שמאוד אהובות אצלי בבית, במיוחד כדי לטבול בקפה או בתה. סבתא מטילדה היתה מכינה אותן במטחנת בשר שולחנית, כזו שיש לסובב את הידית שלה כדי שהבצק ייצא מן המכונה, וחותכת ביד את הבצק, לפי העין. תוכלו להכין את העוגיות גם בלי מכונה - פשוט לרדד את הבצק וליצור באופן ידני כל צורה שתרצו. אם תרצו להעשיר את טעמן של העוגיות, הוסיפו לבצק גרגרי אניס, שומשום מלא או שבבי שקדים.

החומרים:

• 1 ק"ג קמח מנופה
• 1 3/4 כוסות סוכר
• 4 ביצים
• 350 גרם חמאה (או מחמאה)
• 2 שקיות אבקת אפייה
• כפית תמצית וניל
• קליפה מגורדת מ- 1/4 תפוז

במיקסר, בעזרת בוחש הגיטרה מערבלים במהירות בינונית את הסוכר והחמאה עד אחידות. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וגרידת תפוז ולבסוף, במהירות איטית, קמח ואבקת אפייה. מעבירים למשטח מעט מקומח ומסיימים את הלישה באופן ידני. מניילנים ומקררים כחצי שעה. מוציאים מן המקרר, ומכניסים בחלקים למכונת טחינת הבשר שבמיקסר, במהירות בינונית. את מה שיוצא חותכים כל עשרה ס"מ בערך. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של שני ס"מ זו מזו. אפשר להבריש את העוגיות בביצה ולפזר שומשום מעל. מחממים תנור ל - 170 מעלות ואופים 25 - 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.

עוגת דבש קלאסית:

עוגה שאפשר להפוך לפרווה, ואם אין לכם סוכר חום, לא נורא. גם סוכר לבן יתאים במקרה הזה. כדי לגוון את הטעם אפשר להוסיף הל טחון, ג'ינג'ר מסוכר או שברי אגוזים.

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

• 3/4 1 כוסות קמח מנופה (230 גרם)
• 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
• כפית קינמון
• קורט אגוז מוסקט
• קורט ציפורן
• 100 גרם חמאה (או מחמאה)
• 3/4 כוס דבש (250 גרם)
• 1/4 1כוס חלב (או מים)
• 1 ביצה L
• כוס סוכר דמררה (200 גרם)

מחממים חלב, סוכר ודבש עד שהסוכר נמס, אך לא מרתיחים. מערבבים את שאר המצרכים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מחליפים למטרפה ומוסיפים את הביצה ותערובת הנוזלים החמימה, ומערבבים עד שהתערובת אחידה ועדיין נוזלית. מחממים תנור ל - 170 מעלות, ומוזגים לתבנית אינגליש קייק מס' 3 באורך 30 ס"מ. אופים עד כ - 40 דקות.


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק