SHEMO הקונדיטוריה - קינוחים שיכורים

והפעם: ביס מתוק לסופה של השנה האזרחית, כזה שמכיל בתוכו גם קצת ליקר
איך עושים "לחיים" עם כפית?

לקראת תחילתה של השנה האזרחית החדשה החלטתי להכין שלושה קינוחים שונים, במרקמים מגוונים ובטעמים טעמים מנוגדים מנו , שהמכנה המשותף לשלושתם הוא האלכוהול: בסירופ, בקרם או בציפוי. כבונוס הוספתי לכל קינוח שני מזלפים המכילים את סוג האלכוהול הרלוונטי.

שתהיה לכולנו שנה אזרחית שמחה.

28.12.2012 - פורסם בעיתון ישראל היום, מהדורת סוף השבוע

 
SHEMO הקונדיטוריה - אין קינוחים שיכורים
צילום: איתיאל ציון.
 

 
 
SHEMO הקונדיטוריה - אין קינוחים שיכורים
צילום: איתיאל ציון.
 

באבא רום:

מתכון מורכב שבו שני מרקמים שונים: האחד - בצק ספוג בסירופ רום כהה והשני קצפת קטיפתית שכמעט אינה מתוקה. הגירסה הזאת מאפשרת לכם טכניקה שמאוד דומה לסברינה הנוסטלגית, ושבעזרתה אפשר ליצור את הקינוח בצורות שונות ומגוונות.

אני הכנתי את הקינוח בצנצנת, אך אפשר כמובן להכין אותו גם בכוסות קטנות שמצויות בכל בית.

לבסיס הבצק (8-ל יחידות):

• 120 גרם קמח (כוס פחות כף)
• 40 גרם חמאה מומסת
• 5 גרם שמרים טריים שמרית (1 כפית)
• קורט מלח
• 2 ביצים (L)
• כפית סוכר

לסירופ:

• 200 גרם סוכר (כוס)
• 1 מקל וניל
• מיץ מחצי לימון
• 400 גרם מים (2 כוסות)
• 80 גרם רום כהה (1/3 כוס)

לקישוט:

• מכל שמנת מתוקה
• 2 כפות סוכר

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מנפים את הקמח ומכניסים אותו לקערת המיקסר עם השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים והחמאה המומסת ולבסוף את המלח.

לשים בעזרת וו הלישה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מס' 3 ומתפיחים חצי שעה. אופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון צהוב. מצננים וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן הקטנים בס"מ מכוס או צנצנת ההגשה (מכיוון שסירופ הרום הכהה גורם לסברינה להתרחב בכלי ההגשה).

חוצים את מקל הווניל לשניים ומגרדים את הגרגרים בסכין. מוסיפים לסיר עם המים את מקל הווניל ואת הגרגרים ומרתיחים עם הסוכר. מנמיכים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ולבסוף את הרום הכהה.

מסדרים את שמונה הצנצנות פתוחות על תבנית הגשה. מניחים בתוך כל צנצנת אחד מעיגולי הבצק האפוי שקרצנו ומוזגים סירופ רום כהה עד לגובה שיכסה את הבצק האפוי.

ממתינים כחצי שעה עד שהסירופ מתקרר והבצק מתרחב בתוך הצנצנת וממש נצמד לדופנותיה. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקציפה רכה וממלאים עד לשיא גובה הצנצנת. ממלאים מזלף (אפשר לקנות בחנויות האפייה המתמחות) ברום כהה ומכניסים אותו לצנצנת במרכז הקינוח, כשחלקו העליון חשוף (מעל הקצפת).

מוס קוקוס מסקרפונה ומרמלדה טרופית

קינוח מרענן המורכב מקרם קוקוס עם ליקר מאליבו וממרמלדה של פירות טרופיים. אחרי שתטעמו אין לי ספק שתתמכרו.

למוס קוקוס-מסקרפונה (ל-6-8 מנות):

• מכל שמנת מתוקה
• 200 גרם גבינת מסקרפונה
• 50 גרם ליקר מאליבו (ליקר קוקוס)
• כף סוכר

למרמלדה הטרופית:

• 175 גרם קוביות מנגו בגודל ס"מ
• 70 גרם מיץ פסיפלורה
• 1/2 בננה בשלה מרוסקת
• כף דבש

מקציפים לקציפה רכה את כל המרכיבים למוס הקוקוס ושומרים במקרר. מרתיחים יחד את מיץ הפסיפלורה, הבננה המרוסקת והדבש. מצננים, מוסיפים פנימה את קוביות המנגו, מערבבים היטב, מעבירים לכלי אטום ומאחסנים בקירור עד לשימוש.

מסדרים את הצנצנות או הכוסות על כלי הגשה. ממלאים כל אחת מהכוסות במוס הקוקוס עד כשליש הגובה, מניחים כף מרמלדה, מוסיפים עוד מוס קוקוס ועוד כף מרמלדה.

ממלאים שני מזלפים בתערובת של מיץ פסיפלורה ומעט ליקר מאליבו (ליקר קוקוס), מניחים במרכז הצנצנת ומגישים.

 

 

מוס ליצ'י עם תותים וקרמבל שקדים

למוס הליצ'י (8-6 מנות):

• 100 מ"ל חלב (1/2 כוס)
• 150 גרם שוקולד לבן
• 1/2 כפית דבש
• 2 כפות ליקר ליצ'י
• מכל שמנת מתוקה קרה (250מ"ל)

לקרמבל:

• 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 50 גרם סוכר דמררה
• 50 גרם אבקת שקדים
• 50 גרם קמח

לרוטב התותים:

• 10-8 תותים
• כפית דבש
• כפית מיץ לימון
• כף ליקר ליצ'י

מרתיחים את החלב והדבש, מוזגים לקערת השוקולד הלבן ומערבבים לאחידות. מוסיפים את ליקר הליצ'י ואת השמנת המתוקה הקרה (לא מוקצפת) ומערבבים היטב (מומלץ בעזרת מיקסר מוט) ומאחסנים בכלי אטום לשלוש שעות (מומלץ להכין אפילו לילה מראש).

מערבבים את כל המרכיבים לקרמבל עד שמתקבלת תערובת פירורית ומכניסים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל-160 מעלות, מפזרים את התערובת הפירורית על תבנית אפייה ואופים כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

מאחסנים בכלי אטום במטבח עד לשימוש.

מערבבים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית, ומחממים עם הדבש, מיץ הלימון וליקר הליצ'י עד לאחידות. מצננים עד לשימוש.

מרכיבים את הקינוח:

מניחים בתחתית הצנצנת כפית קרמבל שקדים. מקציפים את קרם הליצ'י ומזלפים עד כמעט שיא הגובה של כוס ההגשה. מניחים רוטב תותים על הקרם, נועצים שני מזלפים מלאים מהרוטב במרכז הקינוח ומגישים.

בתאבון

 


 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק