SHEMO הקונדיטוריה - זה תמיד אהבה...

היא לא צריכה יום מיוחד, והיא תמיד איתנו כאן, בלבבות שוקולד קטנים וגדולים,
מתכונים מתוקים לאוהבים כל השנה...

נכון, יש לנו יום אהבה משלנו. אז מה? הוא בכלל בקיץ ויש עוד זמן, וכל יום הוא הזדמנות להראות למי שאנחנו אוהבים עד ד כמה אנחנו אוהבים אותו. את יומו של הקדוש ולנטיין ציינו אתמול ברחבי העולם בפרחים, בשירים ובמתנות, וגם אצלנו היו כאלה שהצטרפו לחגיגה. באווירה השמחה הזו בחרתי להביא לכם שלושה מתכונים לקינוחים בצורת לב, על טהרת חומר הגלם הכי רומנטי - השוקולד.

15.02.2013 - פורסם בעיתון ישראל היום, מהדורת סוף השבוע

 
SHEMO הקונדיטוריה - זה תמיד אהבה!
צילום: איתיאל ציון.
 

 
 
SHEMO הקונדיטוריה - אין קינוחים שיכורים
צילום: איתיאל ציון.
 

עוגת נוצולה שוקולד חלב:

עוגה חגיגית ואישית בצורת לב, המכילה אגוזי לוז פריכים ("נוצולה" באיטלקית) ושוקולד חלב.

לבצק אגוזי לוז (8 מנות אישיות):

• 3 חלבונים
• 120 גרם סוכר (1/2 כוס)
• 65 גרם אבקת אגוזי לוז (1/2 כוס)
• 75 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)
• 35 גרם קמח מנופה (2 כפות)
• 2 כפות אגוזי לוז קצוצים

לדסקיות שוקולד חלב:

• 200 גרם שוקולד חלב

לשכבת הקרנץ':

• 100 גרם מחית נוגט אגוזי לוז
• 50 גרם שוקולד חלב
• 50 גרם אגוזי לוז קלויים גרוסים

מוס שוקולד חלב:

• מכל שמנת מתוקה (15% שומן לבישול)
• 150 גרם שוקולד חלב
• מכל שמנת מתוקה (38% שומן)
• כף אינסטנט פודינג וניל

מכינים את הבצק:

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב במשך חמש דקות. מערבבים בקערה נפרדת את אבקת האגוזים, אבקת הסוכר והקמח ומקפלים לקצף החלבונים. משטחים את התערובת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.

מכינים דסקיות שוקולד:

מטמפררים את השוקולד - מביאים 150 גרם שוקולד ל-45 מעלות (קצת יותר מחום הגוף). את הכמות שנותרה מוסיפים לקערת השוקולד המומס, מערבבים במרית עד שהשוקולד כמעט מתגבש, ואז מחממים את כל השוקולד עוד עשר שניות במיקרוגל. משטחים בשכבה דקה ואחידה על מגש שעליו מונח שקף או נייר אפייה. לאחר כדקה השוקולד יתייצב מעט, ואז חותכים שמונה לבבות בעזרת רינג (טבעת אפייה) בצורת לב, בקוטר שמונה ס"מ. מכניסים למקרר.

מכינים את שכבת הקרנץ':

ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הנוגט. מוסיפים את האגוזים הגרוסים, מורחים על בצק הבסיס ומניחים שיתקרר.

מכינים את המוס:

מרתיחים את השמנת המתוקה 15% לבישול. יוצקים לקערת שוקולד החלב, מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד ומקררים שלוש שעות. מכניסים לקערת המיקסר את התערובת הקרה, השמנת המתוקה 38% ופודינג הווניל ומקציפים דקה-שתיים עד להתייצבות קלה בלבד. מעבירים את המוס לשקית זילוף.

מרכיבים:

בעזרת אותו רינג שעימו חתכנו את הדסקיות, קורצים מבצק אגוזי הלוז שעליו הקרנץ' שמונה לבבות. מזלפים את מוס שוקולד החלב בצורת טיפות (ראו בתמונה) ומניחים מעל דסקית דקה של שוקולד חלב. חוזרים על הפעולה עם שאר המנות ומעבירים למקרר להתייצבות.

אפשר לקשט בחצאי אגוזי לוז, או לבזוק מעט אבקת סוכר ולהגיש. אפשר גם לפזר תלתלי שוקולד מגורד בפומפייה ומעליהם מעט אבקת סוכר.

עוגת שני שוקולדים:

גם כאן הבאתי לכם ממתק קטן ונפלא, עם שני סוגי קרמים. גם כאן נזדקק לעזרתה של טבעת אפייה (רינג) בצורת לב, בקוטר 8 ס"מ.

לדסקיות שוקולד מריר (ל-6 מנות):

• 300 גרם שוקולד מריר

לקרם שוקולד מריר:

• 150 גרם שוקולד מריר
• 2 מכלי שמנת מתוקה
• כפית אינסטנט פודינג וניל

לקרם שוקולד לבן:

• 200 גרם שוקולד לבן
• 2 מכלי שמנת מתוקה
• כפית אינסטנט פודינג וניל

מטמפררים את השוקולד ומכינים 18 דסקיות,
בדיוק כמו במתכון הקודם.

מכינים קרם שוקולד מריר:

מביאים לרתיחה מכל שמנת מתוקה אחד ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מקררים שעה במקרר (רצוי אפילו יותר, כדי שהקרם יהיה יציב יותר בגמר ההקצפה).

מקציפים את המכל הנוסף של השמנת עם תערובת השוקולד הקרה ופודינג הווניל עד לקבלת קציפה רכה - לא להקציף יותר מדי כי הפודינג ממשיך לייצב את הקרם גם לאחר ההקצפה.

מכינים את קרם השוקולד הלבן באופן זהה להכנת קרם השוקולד המריר.

 

 

 

 

מרכיבים את העוגה:

מניחים את דסקית השוקולד המריר ומזלפים קרם שוקולד מריר, דיסק שוקולד נוסף ומעליו מזלפים קרם שוקולד לבן, ושוב דיסק שוקולד. מכניסים למקרר להתייצבות.

עוגת ולנטיין ללא גלוטן

העוגה מורכבת משלוש שכבות מרנג אגוזים ומקרם שוקולד לבן, קרם שוקולד מריר וקציפת וניל. את העוגה הזאת אתם בטח תשריינו לכל ימות השנה. אצלנו אומרים עליה: "היתה טובה ותישאר טובה"!

למרנג (תבנית לב בקוטר 18 ס"מ):

• 5 חלבונים
• כוס סוכר
• 100 גרם אגוזי מלך
• 75 גרם אגוזי לוז גרוסים
• 110 גרם אבקת סוכר

לקרם שוקולד מריר:

• מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
• 100 גרם שוקולד מריר מומס

לקרם שוקולד לבן:

• מכל שמנת מתוקה 250) מ"ל)
• 100 גרם שוקולד לבן מומס

לקציפת וניל:

• מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
• 2 שקיות סוכר וניל

לציפוי:

• 100 גרם שוקולד מריר
• 1/2 כוס שמנת מתוקה

מכינים את שכבות המרנג:

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ואת האגוזים.

יוצרים שלושה לבבות בקוטר 18 ס"מ:

מניחים דסקית בצורת לב על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, מורחים שכבה אחידה ומרימים את הדסקית. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. אופים שעה וחצי בטמפרטורה של 110 מעלות, עד שהלבבות משתחררים מנייר האפייה בקלות.

מכינים קרם שוקולד מריר:

מחממים חצי מכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ושופכים אותו על השוקולד המומס ומערבבים לאחידות.

מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עד למרקם רך (כמו יוגורט) ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד כך שמתקבלת קציפה אחידה ויציבה.

מכינים קרם שוקולד לבן:

מחממים חצי מכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, שופכים לקערת השוקולד הלבן המומס ומערבבים לאחידות. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקציפה יציבה, ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

מקציפים את החומרים לקציפת הווניל יחד, עד שמתקבלת קציפה יציבה.

מרכיבים את העוגה:

מניחים בתחתית התבנית לב אחד של מרנג אגוזים ומעליו מורחים את קרם השוקולד המריר. מעל הקרם מניחים עוד לב מרנג אגוזים ודוחסים כלפי מטה, כך שקרם השוקולד המריר יתפזר בגובה אחיד. ממשיכים במילוי קרם השוקולד הלבן ומעליו מניחים לב מרנג נוסף ודוחסים מעט. מסיימים בקציפת וניל עד שיא גובה התבנית. מקפיאים שעה.

מכינים ציפוי שוקולד:

מחממים את החומרים עד לאחידות ומוזגים על העוגה שיצאה מהמקפיא.

אפשר גם לוותר על הציפוי, ובמקומו לבזוק אבקת קקאו מעל העוגה ולהגיש - קל וטעים.

בתאבון : )

 

 


 

 


 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק