› SHEMO הקונדיטוריה - חבושים ותמרים

 
 
ריבת חבושים - תענוג אמיתי
ריבת חבושים - תענוג אמיתי!
צילום: איתיאל ציון.
 
 
עוגת תמרים ואגוזים - קחו החוצה לפיקניק או לסוכה
עוגת תמרים ואגוזים
קחו החוצה לפיקניק או לסוכה

צילום: איתיאל ציון.
 
 

הפירות של חודש תשרי מביאים עימם ברכה, ומתאימים גם לקינוחים ולריבות נפלאות

חגי תשרי הם תקופה נפלאה, שבה בכל בית בישראל אפשר למצוא פירות שמאפיינים את העונה ואת מנהגי החג: רימונים, תמרים, חבושים ותפוחים. כמובן, כולם מאוד מתאימים לעוגות ולקינוחים, ולכן בחרתי עבורכם שלושה מתכונים נפלאים שיתאימו לאירוח בסוכה או לקחת החוצה, לטיולי חול המועד.

ריבת חבושים וקינמון:

• 5-4 חבושים קלופים
• 3 1/2 כוסות סוכר (700 גרם)
• 1/2 כוס מים • 3-2 מקלות קינמון
• 2 כפות מיץ לימון

חותכים את החבושים לקוביות בגודל 2 סמ"ר. מכניסים לסיר את כל החומרים מלבד מיץ הלימון, ומבשלים על אש בינונית. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 30-15 דקות, ותוך כדי מסירים בעזרת כף את הקצף הלבן מצידי הסיר. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים שתי דקות נוספות. מוציאים את הריבה לצנצנות, סוגרים מייד את המכסה והופכים עד לצינון. לאחר שהצטנן מעמידים את הצנצנת כרגיל. שיטה זו מאפשרת לשמור על הריבה זמן ממושך בלי קירור. במקרר הריבה נשמרת עד שלושה חודשים.

טארט רימונים ומרנג איטלקי:

טארט אוורירי שבו חמיצות הרימונים מאזנת את טעמו המתוק של המרנג, ובשילוב הבצק הפריך התענוג מושלם. שלושה מרקמים שונים ושלושה טעמים המשלימים את הקינוח והופכים אותו לחגיגי ומיוחד.

חומרים לבצק פריך (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

• 1 1/4 כוסות קמח (150 גרם)
• כף סוכר
• 1/2 חבילת חמאה קרה, חתוכה לקוביות (100 גרם)
• 1/4 כוס מי קרח (50 גרם)
• קורט מלח למרנג רימונים:
• 4 חלבונים (150 גרם)
• 1 1/4 כוסות סוכר (300 גרם)
• 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
• 1 רימון מקולף ומפורר

לקישוט:

• אבקת סוכר

במיקסר בעזרת בוחש גיטרה מערבלים את הקמח, הסוכר, המלח וקוביות החמאה עד שמתקבלות יחידות מפוררות וגדולות. מוסיפים את מי הקרח במידה הדרושה לבצק כדי להתגבש, תוך כדי ערבול. כשהבצק התגבש מקררים 15 דקות.

מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, ומניחים בתבנית הפאי. מהדקים היטב, מחוררים במזלג את התחתית ומניחים רדיד אלומיניום ומעליו מעט קטניות (שעועית או חומוס יבש) שישמשו משקולת. אופים 12 דקות ומצננים.

מחממים בבן מארי את החלבונים והסוכר כחמש דקות, עד שהסוכר נמס. מקציפים מייד כעשר דקות עד שהקציפה לבנה, מבריקה ותפוחה. מנפים את אבקת הסוכר, מקפלים לקציפת החלבונים ולבסוף מוסיפים את הרימונים. ממלאים את הקלתית ואופים 150-ב מעלות 30-25 דקות. מפדרים באבקת סוכר ומגישים. הטארט נשמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשלושה ימים. אפשר להחליף את הרימונים באוכמניות סגולות או בחמוציות טריות.

עוגת תמרים ואגוזים:

אני מעדיף את הפשטות, הטעם והיחס הקלאסי בעוגה בחושה שתוצאתה עסיסית, חמאתית ומתאימה לכל שעות היממה. אפשר לתבל אותה בתבלינים שונים ואף במיץ וקליפות הדרים. בעוגה הזו הוספתי תמרים ואגוזים לצד קינמון ומעט ג'ינג'ר.

חומרים (ל - 2 תבניות אינגליש קייק):

• 1 1/4 כוסות סוכר דמררה (240 גרם)
• 1 1/4 חבילת חמאה רכה (250 גרם)
• 4 ביצים
• 1 חלמון
• מיץ וגרידה מלימון אחד
• קינמון טחון
• ג'ינג'ר טחון
• 1 3/4 כוסות קמח (245 גרם)
• שקית אבקת אפייה
• קורט מלח
• 6-5 תמרים מגולענים
• 1/2 כוס שברי אגוזי מלך (60 גרם)

לזיגוג:

• 1/4 כוס סוכר 50) גרם)
• 1/4 כוס מים
• קליפה 1/4-מ לימון

מחממים תנור ל - 170 מעלות. במיקסר בעזרת בוחש גיטרה מערבלים את החמאה במהירות בינונית. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים לבחוש עוד שלוש דקות, מוסיפים את הביצים והחלמון בהדרגה, עד שייבלעו היטב בתערובת. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים. מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את החומרים היבשים והמיץ לסירוגין, ולבסוף את האגוזים והתמרים. מוזגים לתבניות ואופים כ - 40 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מביאים לרתיחה את הסוכר, המים וגרידת הלימון, מבשלים עוד כשתי דקות ומכבים את האש. מברישים את העוגה בסירופ, ומאחסנים בכלי אטום עד כחמישה ימים.

בתאבון!

 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק