SHEMO הקונדיטוריה - עוגות TO GO

הצידניות מלאות, המיקום לפיקניק כבר נבחר, ומשהו מתוק לא תיקחו איתכם?

קינוחים קלילים ונפלאים לקפה של סוף המנגל - מיקי שמו

את המתכונים השבוע בחרתי בהשראת האווירה של יום העצמאות, שבמרוצת השנים הפך מחג לאומי המאופיין במצעדים צעדים ובתהלוכות ובת ברחובות הערים הראשיות לחג של יציאה לפארקים ולטבע עם מנגלים עמוסים בכל טוב. מכיוון שלאחר כל האוכל הזה - בדרך כלל בשר - אנו רוצים קינוח שאינו כבד מדי ובדרך כלל גם לא חלבי, הבאתי לכם שלושה מתכונים קלי הכנה, של עוגות הנשמרות ואף משתבחות ביום שלמחרת. כך תוכלו להכין יום מראש, וביום הפיקניק פשוט להוציא ולהגיש.

שני דברים שחשוב לדעת על עוגות בחושות, אישיות או גדולות:

על מנת לקבל עוגה בחושה במרקם אוורירי, רצוי לנפות את הקמח עם אבקת האפייה והתבלינים סמוך לשילובם בתערובת. כך גם נקטין את הסיכוי לקבלת גושים.

בזמן האפייה חשוב לא לפתוח את דלת התנור, מכיוון שאם נעשה כן מרכז העוגה יקרוס פנימה.

12.04.2013 - פורסם בעיתון ישראל היום, מהדורת סוף השבוע

 
מיקי שמו
צילום: איתיאל ציון.
 

 
 
מיקי שמו
צילום: איתיאל ציון.
 

מאפינס תפוחי עץ בקינמון:

החומרים (לכ-10 מאפינס בקוטר 7 ס"מ או תבנית אינגליש קייק):

• 1.5 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
• 1/2 כוס + כף (120 גרם) סוכר דמררה
• 1/4 כוס אבקת שקדים עם קליפה
• כפית קינמון טחון
• כפית מלח
• שקית אבקת אפייה (2 כפיות)
• כוס סיידר תפוחים צלול (240 גרם)
• 2 ביצים מידה L
• 120 גרם מחמאה מומסת (מרגרינה בטעם חמאה)
• 1 תפוח גרני סמית מגורר דק בפומפייה
• 1/2 כוס פלחי תפוחים מיובשים לקישוט

מחממים את התנור ל-175 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת ערבוב: קמח מנופה, אבקת שקדים, קינמון טחון, מלח, אבקת אפייה וסוכר דמררה (מומלץ לערבב תחילה את הסוכר בנפרד כדי לאוורר אותו מעט ולפורר גושים).

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הנוזליים במטרפה ידנית: מיץ תפוחים, ביצים, מחמאה מומסת ותפוח מגורד. מאחדים את החומרים הנוזליים עם החומרים היבשים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.

יוצקים מן התערובת לתבנית, מניחים מעל כל מאפין מעט פלחי תפוחים מיובשים ואופים עד כ-20 דקות.

אפשר להחליף את הסיידר בחלב ואת המחמאה בחמאה. אפשר לחתוך את פלחי התפוחים המיובשים לקוביות ולהוסיף אותם לתערובת.

מאפינס בננה צימוקים, ברנדי ותבלינים:

החומרים (ל-10 מאפינס בקוטר 5 ס"מ):

• 1 3/4 כוסות קמח מנופה (240 גרם)
• 1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
• כפית מלח (5 גרם)
• שקית אבקת אפייה (10 גרם)
• 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
• 1/3 כוס מים (80 גרם)
• 2 ביצים מידה L
• 1/2 כוס שמן (100 גרם)
• כוס בננות בשלות מרוסקות
• 1/2 כפית קינמון
• 1/4 כפית הל
• 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
• 1/2 כוס צימוקים (80 גרם)
• 1/4 כוס ברנדי (50 גרם)
• פרוסות בננה בעובי 1/2 ס"מ לקישוט

משרים את הצימוקים בברנדי, ומחממים את התנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את הסוכר החום כדי לאוורר אותו ולפורר גושים. אליו מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמח המנופה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון הטחון, ההל והג'ינג'ר הטחון. מערבבים בקערה נוספת את כל החומרים הנוזליים: מיץ התפוזים, המים, השמן, הביצים והבננות.

מאחדים בין החומרים היבשים לנוזליים, מוסיפים את הצימוקים והברנדי ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוזגים לתבניות שקעים למאפינס, או לתבניות שקעים בצורת חצי עיגול, מפזרים פרוסות בננות ומעט סוכר ואופים 25-20 דקות או עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים ממרכז המאפין.

עוגת שוקולד וטונקה:

עוגה בחושה כהה ונימוחה שמתאימה לכל ימות השנה. מקורם של אגוזי הטונקה (או פולי טונקה) באיים הקריביים, הם מעניקים ניחוח מעולה של וניל ושקדים, ומשדרגים את טעמה של העוגה.

החומרים (לתבנית אינגליש קייק):

• 1 ביצה L
• 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
• 1/3 כוס מים (80 גרם)
• 5 כפות שמן (100 גרם)
• 50 גרם שוקולד מריר
• 2/3 כוס קמח מנופה
• כף קקאו
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1/2 אגוז טונקה מגורד בפומפייה דקה
(להשיג בחנויות מתמחות)

לציפוי (לא חובה):

• 1/2 מכל שמנת מתוקה
• 100 גרם שוקולד מריר

מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר במהירות איטית את הביצה, הסוכר, המים ושתי כפות שמן. ממיסים את השוקולד המריר עם שלוש כפות שמן במיקרוגל כ-20 שניות (אם לא הומס כמו שצריך אפשר להוסיף כמה שניות).

מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה ואגוז הטונקה לתוך קערה נפרדת. מאחדים את התערובת המוקצפת ואת התערובת המומסת, אחר כך מוסיפים את האבקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אופים בתנור כ-40 דקות או עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

מרתיחים יחד את חומרי הציפוי עד לקבלת קרם אחיד ושופכים על העוגה.

 

 

עוגת אננס ושזיפים מיובשים עם שטרויזל:

לבלילה (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק):

• 250 גרם חמאה רכה
• 200 גרם סוכר (1 כוס)
• 3 ביצים מידה L
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 140 גרם קמח (1 כוס)
• קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז
• כפית תמצית וניל
• כף קורנפלור
• כוס קוביות אננס
• כוס קוביות שזיפים מיובשים

לשטרויזל:

• 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• 70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן

מערבבים בידיים או במעבד מזון את החומרים לשטרויזל עד לקבלת תערובת פירורית בלבד. מחממים תנור ל-175 מעלות.

מכינים את הבלילה לעוגה:

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כחמש דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד שנבלעות בתערובת. מוסיפים את יתרת חומרי הבלילה ומערבלים רק לקבלת תערובת אחידה בלבד.

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת עד מחצית הגובה. מפזרים מעל את פירורי השטרויזל. אופים כשעה אם בחרנו בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

בתאבון ויום עצמאות שמח : )

 

 

 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק