› SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח

 
 
SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח
צילום: איתיאל ציון.
 



 
SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח
צילום: איתיאל ציון.
 



 
SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח
צילום: איתיאל ציון.
 



 
SHEMO הקונדיטוריה - ריח המלוח
צילום: איתיאל ציון.
 
 

המאפים המלוחים מתאימים לכל ארוחה - למנה ראשונה, לבראנץ' או עם הקפה של אחר הצהריים, מיקי שמו מגיש מתכונים שמשלבים את נפלאות הבצק והגבינה.

אחת החולשות שלי היא המאפים המלוחים, שרק לפני כמה דקות סיימתי את אפייתם. אני לא יכול לעבור לידם כ בלי לחטוף כמה מהם, במיוחד כשהם קטנים, ממש "חטיפי ביס." החלטתי לחשוף בפניכם כמה מהם, במרקמים ובטעמים שונים. הארבעה האלה יהיו עבורכם השראה שממנה תוכלו להכין ארוחה נפלאה, המורכבת ממאפה ומירקות טריים וססגוניים.

סמבוסק גבינה ועשבי תיבול

סמבוסק שגם בבצק שלו יש גבינה וגם בתוכו יש מלית גבינה בולגרית. חשוב לא להוסיף מלח למלית כי את המליחות מקבלים מהגבינה הבולגרית.

לבצק (כ-30 יחידות):

• 200 גרם חמאה

• 300 גרם גבינת טוב טעם, כנען או טבורוג

• 1/2 כפית מלח

• 2 כוסות קמח (280 גרם)

למלית:

• 125 גרם גבינת טוב טעם, כנען או טבורוג

• 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת

• 1 ביצה

• כפית תימין טרי

• כפית עירית קצוצה

• טבעות זיתים ירוקים (לא חובה)

מערבבים את כל חומרי המלית היטב לתערובת אחידה ושומרים במקרר מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה. חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו לעלה דק. מחממים תנור ל - 190 מעלות.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ על משטח מעט מקומח. קורצים בעזרה כוס לשתייה קלה 30 עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים בעזרת כפית מן המלית במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים. מברישים בביצה ושומשום או קצח (לא חובה) ואופים כ - 20 דקות. מומלץ להגיש חם. אפשר לאחסן בכלי אטום ליום אחד או להקפיא לחודש ימים ולחמם ב - 170מעלות לפני ההגשה.

בורקס בטטה, גבינה וקצח

אם תרצו לקצר תהליכים תוכלו להשתמש בחצי ק"ג בצק עלים מוכן, שמפשירים במקרר יום לפני השימוש. אם תרצו ללכת בדרך הארוכה ולקבל מוצר טעים אף יותר, הכינו בעצמכם את הבצק.

בצק עלים ביתי על בסיס חמאה:

• 400 גרם קמח

• כוס מים קרים (240 גרם)

• 50 גרם חמאה

• כפית מלח מחוקה (5 גרם)

• 1/2 כפית סוכר (5 גרם)

• כף חומץ (10 גרם)

• 250 גרם חמאה רכה לקיפול

מלית בטטה:

• 3 בטטות

• 125 גרם גבינת פטה מפוררת

• 1 ביצה L

• קורט מלח

• פלפל שחור

• עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)

• קצח, מלח אטלנטי וביצה טרופה לציפוי

מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים (חוץ מהחמאה לקיפול) ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 30X45 ס"מ בעובי ס"מ ומורחים את החמאה, כך שתכסה שני שלישים משטח המלבן.

את שליש שטח הבצק שלא מכוסה בחמאה מקפלים על החלק שעליו מרוחה החמאה, ואת היתרה מקפלים שוב מעל. נוצר מלבן קטן יותר, במידות 30X15 ס"מ, ולא רואים את החמאה מבחוץ. את הבצק מקפלים עוד שלוש פעמים באופן זהה, ובתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה: שליש על שני שלישים, ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר. בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר למשך חצי שעה. יש לציין שבצק העלים הביתי מתאים לכמות כפולה של מאפים, ואם תרצו להשתמש בכולו - הכפילו את כמויות המלית.

מחממים תנור ל - 190 / 200 מעלות. מניחים את הבטטות בתבנית, מברישים בשמן זית, ממליחים ומכניסים לתנור לחצי שעה או עד שמתרככות. מוציאים מן התנור, מצננים ומקלפים. מערבבים את הבטטה עם הגבינה והביצה ומתבלים (אפשר לשמור את המלית במקרר יומיים-שלושה).

 מחממים תנור ל - 190 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים אותו על שולחן מעט מקומח (שלא יידבק). מחלקים לשני חלקים מלבניים שווים. מניחים בכל מלבן מילוי בטטה לכל אורכו ומגלגלים לגליל בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. כל גליל מחלקים לחמישה בורקס מאורכים.

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה, מפזרים מעט קצח ומלח ואופים כ - 20 דקות עד להזהבה. מגישים חם לצד ירקות טריים וגבינות שונות. בכלי אטום במקפיא הבוקרס יישמרו עד שלושה שבועות. טיפ: אין לפתוח את התנור בתחילת האפייה כי אז בצק העלים לא יתפתח ולא יתפח.

חטיפי תרד

הבצק הוא הבצק מהמתכון הקודם - חצי מן הבצק המוכן, או חצי מבצק העלים שהכנתם בעצמכם.

• שקית עלי תרד טרי שטוף (250 גרם)

• 125 גרם גבינת טוב טעם או כנען

• מעט גבינת פטה מפוררת (לא חובה)

• מלח

• פלפל שחור

קוצצים את עלי התרד, מעבירים לקערה, מערבבים עם הגבינה ומתבלים. מרדדים למלבנים ומגלגלים כמו במתכון הקודם, אך עכשיו חותכים את הגלילים לרוחב, לעיגולים שמשכיבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ואופים ב - 190 מעלות כ - 20 דקות.

מאפינס עלי מנגולד וגבינה בולגרית

החומרים (לכ - 30 יחידות)

• 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

• 150 גרם עלי מנגולד קצוץ

• 2 ביצים L

• 2 כוסות קמח (280 גרם)

• 1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)

• 1 1/3 כוס חלב (300 מ"ל)

• שקית אבקת אפייה (10 גרם)

• 2 שיני שום מרוסקות

• 1/4 כפית פלפל שחור

• קורט מוסקט

• 1/2 כפית מלח

• פלפל חריף ירוק קצוץ דק (לא חובה)

מחממים את התנור ל - 170 מעלות. מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה הבולגרית, שאותה מוסיפים מפוררת בסוף תהליך הערבוב (כדי שלא תתפרק לגמרי ופחות תורגש במאפה.( ממלאים בתבנית השקעים בעזרת שקית זילוף או שתי כפיות עד 3/4 גובה השקעים ואופים כ - 18 / 20 דקות להזהבה. מגישים לצד כוס יוגורט עזים מרענן. גיוון: אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בקשקבל, ואפשר לפזר פרמזן בטרם האפייה ולאפות הכל יחד.

מלבני בורקס בטטה גבינה, מאפינס מנגולד וחטיפי תרד. מתחסלים בביס, מקסימום בשניים

סמבוסק גבינה ועשבי תיבול. להגיש חם

בתאבון!

 


 
 
 
 
  fly  
קונדיטוריית שמו בפייסבוק